Nazwa Instytucji: NZOZ "OKO" Poradnia Okulistyczna

Rejestracja:
Poniedziałek - Piątek w godz. 8:30 - 17:30

strona www:NZOZ OKO Poradnia Okulistyczna

Poradnia Okulistyczna obecnie dysponuje apataturą:

- do diagnostyki jaskry: GDX Pro, OCT z opcja badania RNFL i komórek zwojowych siatkówki, polem widzenia, pomiarami ciśnienia, gonioskopią, pachymetrią
  - do diagnostyki chorób siatkówki: OCT HD, angiografią fluresceinową, fotograficzną dokumentacją zmian na dnie oka, USG

Ponadto wykonujemy pełne badania narządu wzroku, z oceną refrakcji, chorób odcinka przedniego i tylnego oczu, doborem korekcji okularowej, USG, biometrią, oceną widzenia barw, pomiarami wytrzeszczu, badaniem barw, widzenia obuocznego, wymazami jak i wystawianiem niezbędnych zaświadczeń. Ponadto dysponujemy laserami służącymi leczeniu wielu schorzeń oczu. Jest to laser koagulacyjny, wykorzystywany w leczeniu chorób siatkówki , retinopatii cukrzycowej, zakrzepów, jaskry, usuwaniu zmian powiek i spojówek.

Innym rodzajem lasera jest laser neodymowy (YAG) służacy do usuwania zaćmy wtórnej i zabiegów przeciwjaskrowych (iridotomia) oraz laser SLT- dzięki temu urządzeniu możliwe są bezpieczne i powtarzalne zabiegi przeciwjaskrowe.

Procedury te wykonywane są zarówno w ramach kontraktu z NFZ jak i prywatnie.

220737