Nazwa :              Fundacja Gdyński Most Nadziei

telefon:              (58) 661 94 56

strona www: Fundacja Gdyński Most Nadziei

Akademia Walki z Rakiem

Program Akademia Walki z Rakiem oraz kampania społeczna “Odważni Wygrywają – profilaktyka raka jądra”, realizowane sa przez Fundację “Gdyński Most Nadziei”

Rejestracja:

od poniedziałku do piątku,

w godz. od 9.00 do 14.00

pod nr: 58 661 94 56

Fundacja realizuje ogólnopolski program Akademii Walki z Rakiem, która uczy jak mobilizować wewnętrzne siły do walki z chorobą, jak nie podupadać na duchu i nie dać się opanować czarnym myślom. Słuchacze Akademii mogą korzystać z indywidualnych porad wielu terapeutów i specjalistów. Do ich dyspozycji oprócz psychologa jest dietetyk, pracownik socjalny, seksuolog oraz osoba, która doradzi, jak zadbać o wygląd po chemioterapii. Pomoc znajdą też bliscy chorych, którzy często czują się bezradni wobec choroby.

Fundacja stawia sobie za cel szeroko rozumiane merytoryczne, organizacyjne oraz psychologiczne wspieranie osób chorych onkologicznie oraz ich bliskich, jak również świadczenie pomocy prozdrowotnej.

Działa zaś m.in. poprzez:

- organizowanie grup wsparcia psychologicznego dla chorych i ich bliskich,
 - upowszechnianie wiedzy o przyczynach chorób nowotworowych i prowadzenie działalności profilaktycznej w   środowiskach  młodzieży szkolnej i akademickiej oraz wśród osób dorosłych,
 - prowadzenie centrum informacyjnego z zakresu profilaktyki zdrowotnej, terapii przeciwbólowych.

Wszelka pomoc jak i poradnictwo prowadzone w ramach Ogólnopolskiej Sieci Akademii Walki z Rakiem są NIEODPŁATNE!