Nazwa:              Pomorska Fundacja Sportu i Turystyki Osób Niepełnosprawnych "Keja"

adres:               80-169 Gdańsk, ul.Kurpińskiego 1A

telefon:             (58) 301 09 72

strona www:       Fundacja KEJA

godziny otwarcia:Biuro Fundacji czynne od Poniedziałku do Piątku w godzinach od 9.00 do 16.00

Pomorska Fundacja Sportu i Turystyki Osób Niepełnosprawnych "Keja" działa na rzecz rozwoju sportu i turystyki w społeczeństwie osób niepełnosprawnych, ze szczególnym uwzględnieniem osób niepełnosprawnych z dysfunkcją narządu wzroku.
Celem Fundacji jest podejmowanie i rozwijanie inicjatyw edukacyjnych, oświatowo-wychowawczych, kulturalnych, opiekuńczych oraz dotyczących kultury fizycznej i sportu oraz rehabilitacji osób niepełnosprawnych, polegających na rozwijaniu i organizacji powszechnej kultury fizycznej, sportu, rehabilitacji, turystyki i czynnego wypoczynku w środowisku osób niepełnosprawnych i dzieci z ośrodków szkolno-wychowawczych.

Priorytetowe cele fundacji:
- rozpowszechnianie w środowisku osób niepełnosprawnych sportu, turystyki oraz rekreacji, przede wszystkim żeglarstwa,
- rozwijanie wiedzy teoretycznej (warsztaty żeglarskie) i praktycznej (pływanie na jachtach pełnomorskich), związanej z żeglowaniem,
- integracja społeczna i zawodowa osób niepełnosprawnych,
- promocja zdolności adaptacyjnych i przedsiębiorczości osób niepełnosprawnych,
- aktywizacja zawodowa osób niepełnosprawnych,
- budowa otwartego, opartego na wiedzy, społeczeństwa, poprzez zapewnienie warunków do rozwoju zasobów ludzkich, w drodze kształcenia, szkolenia i pracy w środowisku osób niepełnosprawnych,
- wspieranie działalności społecznej na rzecz integracji społecznej, w celu ograniczenia dyskryminacji osób niepełnosprawnych,
- dążenie do poprawy poziomu przygotowania zawodowego i możliwości zatrudnienia osób niepełnosprawnych.

Masaże:

Rehabilitacja lecznicza odpłatnie .