Nazwa Instytucji: Stowarzyszenie Pomocy Osobom Niepełnosprawnym SPON

telefon:                (58) 551 12 63

strona www:         Stowarzyszenie Pomocy Osobom Niepełnosprawnym SPON

Godziny pracy:     Poniedziałek - Piątek 9.00 do 16.00

Celem działania Stowarzyszenia jest pełna integracja osób niepełnosprawnych, a także wzajemna pomoc w zakresie szeroko pojętej rehabilitacji osób niepełnosprawnych, poprawa warunków materialnych i socjalnych oraz wyrównanie szans i ograniczenie marginalizacji. Stowarzyszenie realizuje swoje cele między innymi poprzez:

- prowadzenie domu dziennego pobytu osób niepełnosprawnych o charakterze rehabilitacyjno-socjalnym dla osób niepełnosprawnych,
- świadczenie usług rehabilitacji medycznej i społecznej,
- prowadzenie Niepublicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej,
- prowadzenie terapii zajęciowej dla osób niepełnosprawnych,
- organizowanie wycieczek, imprez integracyjnych i zbiórek publicznych,
- prowadzenie działalności wydawniczej w rozmiarach służących realizacji celów statutowych.