Nazwa Instytucji: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Gdańsku

strona www:        Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Gdańsku

godziny otwarcia: Poniedziałek - Piątek 07.30-15.30

UWAGA

Po wybraniu numeru centrali MOPS prosimy o połączenie z Biurem Porad Prawnych z możliwością przekierowania na Dzielnicowe Ośrodki Pomocy Społecznej, otrzymamy bezpłatną poradę prawną zmożliwością otrzymania Asystenta Rodziny .

Dla osoby niewidomej/słabowidzącej ośrodek oferuje wsparcie w postaci dofinansowań z PFRON do zakupu specjalistycznego sprzętu ułatwiającego funcjonowanie osobom niewidomym i słabowidzącym. Realizuje również usługę asystenta osoby niepełnosprawnej, polegającą na pomocy m.in. osobom niewidomym w dotarciu do różnych miejsc, jak urzad, lekarz itp.