Nazwa Instytucji: Pełnomocnik Prezydenta Miasta ds. Osób Niepełnosprawnych w Gdyni

adres:                 81-382 Gdynia; ul. Aleja Marszałka Piłsudskiego 52/54

telefon:               (58) 668 87 90 , Beata Wachowiak-Zwara, pokój nr 114

strona www:        Pełnomocnik Prezydenta Miasta ds. Osób Niepełnosprawnych w Gdyni

godziny otwarcia: 8.00-16.00

Pełnomocnik opiniuje i opracowuje nowe projekty dotyczące problematyki osób niepełnosprawnych, analizuje potrzeby osób niepełnosprawnych i likwidowania barier (w zakresie możliwości dostępu do obiektów użyteczności publicznej, dóbr i usług umożliwiających pełne uczestnictwo w życiu społecznym i zawodowym, swobodnego  przemieszczania się i powszechnego korzystania ze środków transportu, możliwości komunikacji międzyludzkiej, pomocy psychologicznej itp.)